Ell & Hart

Ell & Hart är en ny och spännande internationell duo som gjorde succé på Gospelfestival i Fagerås 2019. Nu har vi glädjen att välkomna dem till den digitala festivalen 2020! Tillsammans levererar de ett musikaliskt möte av täta harmonier i kombination med ett starkt låthantverk och deras röster flätas ihop som om de sjungit tillsammans sedan födseln. Sheona Urquhart, är dock från Melbourne, Australien och Jade Ell är hemmahörande i Stockholm – så de har levt 15 589 km ifrån varandra och träffades först för tre år sedan. Deras låtar reflekterar personliga resor, där saxofonen är ett återkommande inslag och tillsammans skapar dom en meningsfull och gripande melankolisk popmusik. Ell & Hart bjuder på en stark musikupplevelse där bådas personligheter kommer fram – var och en på sitt unika vis. Att sjunga och skriva tillsammans har hjälpt dem att hitta sina rötter och gjort att de känner sig hemma – precis som ett musikaliskt uppehållstillstånd.

”Vi vill dela våra historier med andra som känner igen sig i känslan av att inte höra hemma nånstans  – och påminna dem om att det finns ett sätt att känna sig hemma varhelst du ställer din resväska.”


Jade Ell firar i år 20 år som som artist, låtskrivare och musikproducent. Det har blivit flertalet låtar till internationella artister och band, såväl som till egna artistprojekt.  Som låtskrivare har Jade fått både STIM och SKAP stipendium och hon har även haft en en Billboardetta på Latin Album charts som låtskrivare. Hon ligger även bakom singlar till artister som Dotter (SE), Clara Mae (SE), Violet Days (SE), Sandra (DE), Sanne Salomonsen (DK), och DJ’s – såsom Steve Void (NL), KREAM (NO), Feenixpawl (AUS) – för att nämna några. 

Den australiensiska sångaren/saxofonisten och skådespelerskan Sheona Urquhart medverkade en gång i tiden på den berömda Aussie-såpan ”Neighbours” som Candace Carey och var en frontfigur på Melbournes livescen både som en del av a cappella tjejgruppen ”Ginger and Tonic” samt comedy duo TV Live on stage. Medan hon bodde i London arbetade hon med artister inom Decca Records (Universal Music UK).Jade och Sheona har improviserat fram ett sätt att spela in samtidigt för att fånga ”vibrationerna” som uppstår när de sjunger tillsammans – alla inspelningar är därför ”one-takes” – och insjungna samtidigt med ett fönster emellan dem. 

”Ell & Hart bjuder på skönsång, saxofon och härliga beats samt ett sound som känns både klassiskt och modernt på samma gång. Fun fact: Sheona Urquhart (Hart) spelade med i TV-serien Neighbours en gång i tiden.” 
/ Musikbloggaren: HYMN /

Facebook: https://www.facebook.com/EllandHart/
Instagram: https://www.instagram.com/ellandhart/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4HCWdA1wNyQfRVchxYbLHY?si=znxwxtWcTFGhoGx9J3hQXA

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ell-och-hart/