Hans Backenroth / Johan Gund / Magnus Dölerud

Johan Gund & Magnus Dölerud har haft glädjen att spela konserter i Värmländska kyrkor under mer än femton års tid. Efter femton år var det dags att utveckla konceptet, och duon blir nu en trio! För andra året i rad spelar de tillsammans med fantastiska Värmlandsbasisten Hans Backenroth! 

Hans är en av Sveriges mest förnämsta musiker, och har under de senaste decennierna varit flitigt anlitad och spelat runt om i världen med de allra främsta. Karriären tog fart under tiden på Musikhögskolan när han blev medlem i Fredrik Norén Band. Därefter har mångåriga samarbeten med Putte Wickman, Arne Domnerus, Rune Gustavsson, Kjell Öhman och Monica Zetterlund följt. Han är det självklara basistvalet för storheter som Scott Hamilton och Ken Peplowski som Hans turnerat med både i Europa och USA. Här kan vi lägga till en lång lisa av studiojobb med Olle Adolphson och Wilmer X, bara för att nämna några få! 

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank! 

Magnus, uppväxt i Fagerås, bor i Stockholm och jobbar som musiker och lärare. De senaste åren har han bland annat spelat med flera av landets ledande storband, som Konserthusets Blue House Jazz Orchestra, Peter Asplund Big Band, Håkan Broströms New Places Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat flitigt i Sverige och Europa med Quiet Nights Orchestra, medverkat i legendariska Fredrik Norén Band och drivit flera egna projekt som bland annat ledde till albumet My Village släppt 2013. Just nu leder han en kvintett tillsammans med trumpetaren Dan Johansson och gruppen är albumaktuell med plattan Echoes & Sounds. 

Precis som tidigare har musiken en jazzmusikalisk grund med kommunikation, samspel och ett tydligt sväng som grundidé!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/hans-backenroth-johan-gund-magnus-dolerud/