Ingela Öhman Trio

Ingela Öhman Trio från Kristinehamn bildades sommaren 2012 och de tre  medlemmarna har förflutet i ett flertal olika konstellationer där bluesmusik varit  grundbulten. 

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på  både kända och okända blueslåtar. Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk,  använder inte traditionellt trumset utan endast cajun och virveltrumma samt lite  skrammel i form av fottrampad tamburin och cymbaler. Per Öhman spelar elgitarr  och Jesper Halling bass. Per och Jesper blev sommaren 2014 diplomerade av Blues  Hall of Fame Sweden och Ingela 2017. 

Så här skrev en av åhörarna på Östersunds Bluesförenings hemsida efter trions besök: ”Vilka musiker! Härligt med så mycket egenkomponerad blues som också tänjde  ramarna för hur en blues ska vara uppbyggd (12-taktersidiomet). Lyckliga  Kristinehamnsbor som har denna trio att njuta av!” 

Keith Hurley kallade Ingelas röst ”a voice to die for” i en pressrelease inför Trions  spelning på Pace i Karlstad. 

Trion har spelat runt om i Sverige, bl a på blues- och jazzföreningar, krogar och  bluesfestivaler, t ex Åmåls Bluesfestival. 

Man har släppt en cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman. 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ingela-ohman-trio-ny/