«

»

Johan Gund / Alfred Lorinius / Magnus Dölerud

Johan Gund & Magnus Dölerud har haft glädjen att komma till Frykerud och spela tillsammans i olika sammanhang i mer än femton års tid. De har gett en årligen återkommande konsert i Frykeruds kyrka, medverkat vid Gudstjänster och tidigare Gospelfestivaler. Efter femton år var det dags för att utveckla konceptet, och duon blir nu en trio! Varje år bjuder de in en gäst, och de väljer då bland alla fantastiska Värmländska musiker som finns runt om i landet. I år är basisten Alfred Lorinius på besök!

Alfred Lorinius har med sitt kraftfulla och lyriska basspel gjort sig ett namn på den skandinaviska jazzscenen. 2012 mottog han SR P2’s pris Jazzkatten Årets Nykomling och 2016 nominerades han till Jazzkatten med två grupper, i kategorin Årets Grupp. Han har spelat på festivaler som London Jazz Festival, Athens Technopolis Jazz Festival, Tampere Jazzfestival, Copenhagen Jazz Festival, för att nämna några.

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank.

Magnus, uppväxt i Fagerås, bor i Stockholm och jobbar som musiker och lärare. De senaste åren har han bland annat spelat med flera av landets ledande storband, som Blue House Jazz Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat flitigt med Quiet Nights Orchestra, medverkat i legendariska Fredrik Norén Band och drivit flera egna projekt som bland annat ledde till egna albumet My Village släppt 2013. Just nu leder han
tillsamman med trumpetaren Dan Johansson ett band som inkluderar ett av våra största namn inom jazzen, Palle Danielsson.

Precis som tidigare har musiken en jazzmusikalisk grund med kommunikation och ett tydligt sväng som grundidé! Här utforskas också jazz- och gospelgenrernas gemensamma fundament.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/johan-gund-johan-setterlind-magnus-dolerud/