«

»

Johan Gund / Johan Setterlind / Magnus Dölerud

johan_gundJohan Gund & Magnus Dölerud har haft glädjen att komma till Frykerud och spela tillsammans i olika sammanhang under femton års tid. De har gett en årligen återkommande konsert i Frykeruds kyrka, medverkat vid Gudstjänster och tidigare Gospelfestivaler. Efter femton år var det dags för att utveckla konceptet, och duon blir nu en trio! Varje år bjuder de in en gäst, och de väljer då bland alla fantastiska Värmländska musiker som finns runt om i landet. I år är trumpetaren Johan Setterlind på besök.

Ursprungligen kommer Johan Setterlind från Karlstad, men är sedan 90-talet en etablerad trumpetare och kompositör med utgångspunkt från Stockholm. I Stockholm blev Johan direkt uppskattad för sin lyriska spelstil. Detta ledde till samarbeten med bland annat Bernt Rosengren, Elise Einarsdotter, Jonas Knutsson, Rigmor Gustavsson, Svante Turesson, Mauro Scocco, Tina Ahlin, Lars Sjösten och Carin Lundin. Han medverkar på ett flertal skivor som solist och kompositör och som trumpetare på flera filmmusikinspelningar, SVToch SR-produktioner. Johan har tillsammans med pianisten Mathias Algotsson gett ut CD’n Where or When. På senare år har han uppmärksammats för sin medverkan i Henning Mankells pjäs Driving Miles på Oktoberteatern i Södertälje.

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank.

Magnus, uppväxt i Fagerås, bor i Stockholm och jobbar som musiker och lärare. De senaste åren har han spelat med flera av landets ledande storband, som Blue House Jazz Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat i Sverige och Europa med Quiet Nights Orchestra, medverkat i legendariska Fredrik Norén Band och drivit flera egna projekt som bland annat resulterade egna albumet My Village släppt 2013. Just nu leder han tillsamman med trumpetaren Dan Johansson ett band som inkluderar ett av våra största namn inom jazzen, Palle Danielsson.

Precis som tidigare har musiken en jazzmusikalisk grund med kommunikation och ett tydligt sväng som grundidé. Här utforskas också jazz- och gospelgenrernas gemensamma fundament.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/johan-gund-johan-setterlind-magnus-dolerud/