»

One Way Brothers

onewaybrothersOne Way Brothers har medverkat på Gospelfestival i Fagerås 2013 och 2015 och kommer glädjande nog tillbaka till 2017 års festival!

Med närkejord under fötterna och amerikanska kvartetter som förebild bildades gruppen 1972. Efter några år som sång- och musik-grupp övergick gruppen till en ren vokal kvartett med piano som enda ackompanjemang. Verksamheten låg nere 1978-84  men tog sen åter fart. Tre av medlemmarna är aktiva sen starten 1972. Stilen präglas av rytmisk växelsång med breda stämmor från djup bas till hög tenor. Gruppen är troligen den enda i skandinavien som sjunger klassisk kvartettgospel eller ¨southern gospel¨som det också kallas. One Way Brothers framför en  blandning av klassiska kvartettsånger, andliga sånger och mer moderna rytmiska sånger och ballader. Programmet präglas såväl av humor som eftertanke med det kristna budskapet som röd tråd.

Mellan 2001 och 2007 var gruppen en del i Elvis-uppsättningen ¨Songs of Inspiration¨ med operasångaren Kent Lundberg och 4 mans kompet EP-band.

Gruppen har nyligen firat 40 års jubileum med att släppa skivan Oh, what a time.

One Way Brothers består av

Pelle Bengtsson, bas
Håkan Isaksson, baryton
Peppe Huss, 2:a tenor
Bengt Johansson, 1:a tenor
Stephan Berg, piano

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/one-way-brothers/