Jade Ell och DOTO

Jade Ell

Jade Ell är en verksam låtskrivare och artist numera boende i Stockholm. Det har blivit flertalet låtar till internationella artister och band – såväl som till egna artistprojekt. Som låtskrivare har Jade fått både STIM och SKAP stipendium och hon har även haft en Billboardetta på Latin Album charts som låtskrivare (Rebeldes, MEX) Sammantaget har hon medverkat på låtar som genererat över 7n miljoner streams.

Hon ligger även bakom singlar till artister som Dotter (SE), Clara Mae (SE), Violet Days (SE) Sanne Salomonsen (DK), Sandra (DE) och DJ projekt såsom Laidback Luke, Steve Void, KREAM (feat. Maia Wright) , Feenixpawl (AU) – och med de senare hade hon även en låt nominerad i kategorin Best Electronic Pop vid den årliga International Dance Music Awards (IDMA) 2019.  Nya intressanta artistsamarbeten är det nya svenska stjärnskottet Olivia Lobato (Universal) –  en ny ung artist som hon utvecklar tillsammans med producenten Joakim Buddee – där den  senaste releasen är en duetten ’Haglar’ med Björn Holmgren.

DOTO

Till Gospel festivalen har Jade med sig DOTO, som är en ny spännande artist är aktuell med en egen tolkning av Tupac’s låt ’Mamas Just A Little Girl’ 

Uppväxt i en fotbollsfamilj, var det nära att hon blev ett fotbollsproffs, men som tur är tog musiken överhanden – så världen snart får ta del av hennes stora soul röst. Kanske känner ni även igen henne från programmet Idol TV4 för ett par år sedan. Ibland kan även en film ha stor betydelse för vad som sker – och filmen ’Dreamgirls’, blev en sådan för ’DOTO’ – glädjen i att sjunga blev det största av allt. 

Med en far som kommer från Tanzania har även den kulturen påverkat henne. Inom den tanzaniska kulturen har som tradition att om man får tvillingdöttrar, så döper man den förstfödde tvillingen till Kulwa, och den andra för Doto. Då hon föddes efter sin tvillingsyster Caroline, så blev det just namnet Doto! 

Under ett par år har hon jobbat med artist och låtskrivaren Jade Ell och producenten Joakim Buddee.


Aktuella länkar:
Instagram:https://www.instagram.com/dotoofficial_/

Spotify:https://open.spotify.com/artist/2mL19i9xz6lQksifB9yImD?si=5x_lHaVZSgGprYp5acNGuw

TikTok:https://www.tiktok.com/@dotoofficial

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/jade-ell-och-doto/