Pia Sundsten Aronsson + 5

Pia Sundsten Aronsson är en Karlstad-sångerska som haft sången och musiken med sig sen barndomen som ett av de bästa sätten att uttrycka sig. Hon har sjungit duett med sin syster, i olika körer och grupper, rest med internationella körer i östeuropa och USA och även prövat på musikal med Värmlandsteatern. Gospelmusiken ligger henne varmt om hjärtat och hon har, med ett uppehåll, varit med i gospelkören Svart på Vitt under 15 år. Där var de klara höjdpunkerna de turnéer kören gjorde tillsammans med gospellegenden Edwin Hawkins (”Oh, Happy Day”). Kören deltog nyligen, under musikalisk ledning av Joakim Arenius, i festivalen Gospel Kirchentag i Hannover med ca 3000 deltagare. Från en festival till en annan ska hon nu med musikerna i +5 och förstärkning av Camilla Jensen delta för sjätte gången i Fagerås fantastiska evenemang.

Camilla Jensen är en sångerska som har sjungit sen ungdomen då hon bla under 4-5 år var sångerska i hårdrocksbandet Simson tillsammans med fler medlemmar ur familjen. Hon har sjungit i flera olika körer och coverband. Under ett år gick hon på Kulturama i Stockholm. På senare år har hon sjungit en hel del lovsång och varit med att sätta upp flera julkonserter. Under 2022 kom hennes första låt på Spotify. Nu ska vi även få höra hennes fantastiska röst i Fagerås på gospelfestivalen när hon kommer från Askim i Norge och sluter upp med Pia +5. Pia och Camilla har beröringspunkter i uppväxten i Kristinehamn, musiken och sin tro på Gud.

+5 är ett gäng rutinerade musikanter från Karlstadtrakten som spelat ihop tillsammans i +5 och i många andra konstellationer under många år. De har rört sig mellan många olika sammanhang och musikstilar. När de spelar tillsammans bjuder de på go instrumental smooth jazz med inslag av fusion.

Tillsammans med Pia och Camilla blir det contemporary christian music med en och annan gospelinfluens. Sångerna har valts ut för att musiken berört oss, med förhoppning om att de även ska få beröra fler.


Pia Sundsten Aronsson, sång
Camilla Jensen, sång
Claes Park, keyboards
Björn Fredriksson, keyboards
Robert Magnusson, gitarr
Stefan Lenberg, bas
Thomas Thörnquist, trummor
Peter Bohman, saxofon

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/pia-sundsten-aronsson-5/