LIN D

Syskonen har vuxit upp med musiken från barnsben. Det har resulterat i sex album, varav fyra med Emmy och Ella och två med Alice och Dennis, och ca 200 livespelningar som barnartister. Spelningarna har framför allt genomförts i Sverige och Norge men även i Polen, Brasilien och Kenya och de har över 1 miljon streams på Spotify.

Emmy, Ella och Dennis Lindéh är nu redo för nästa steg. Tillsammans är dom LIN D.

Syskontrion satsar för fullt på att ta ett budskap om framtidshopp och tro till sin generation med sin svängiga pop. Singeln ”What a feeling” som släpptes i slutet på 2017 gick direkt in på första plats på iTunes topplista. Den medföljande musikvideon streamas också flitigt på Youtube.

Få ett smakprov på deras musik på Spotify eller Youtube:

Spotify:

https://open.spotify.com/track/40MHLFmqJADyharuQS5QZR

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=YQ_rFzukXQ8

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/lin-d/

Good News

Good News är en sånggrupp med rötterna i Karlstad och Vänersborg.
Gruppen vill sprida det glada budskapet om Jesus och gör det genom gospel, lovsång, kärlek och sångarglädje!
Good News består av
Anne Barton – Sopran
Sophia Holmqvist – Sopran
Louise Hedberg – Alt
Kristina Andréen – Alt
Joel Holmqvist – Tenor/Keyboards
Niklas Arkbro – Tenor/Keyboards
Du kan hitta mer information om Good News på sociala medier.
Facebook:
Instagram:

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/good-news/

Geijerskolan Gospel

Ungdomar som studerar musik på Geijerskolan i Ransäter bjuder på en fräsch gospelupplevelse!
Nya sånger blandas med axplock från gospelmusikens olika årtionden.
Kören med band kommer från hela Sverige och inleder sin turné med att spela på festivalen.
För exakt 30 år sedan gick läraren Ingela Johansson på Geijerskolan och fick ta del av skolans projekt med trummor, marimbor och sånger från Afrika.
Tillbaka på Geijerskolan- nu som lärare – undervisar hon i körsång och vill gärna ge eleverna chans att uppleva gospelmusiken.
”Det är häftigt att se vilken energi och glädje alla som sjunger eller lyssnar på gospel fylls av.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/geijerskolan-gospel/

Ingela Öhman Trio

ingela-ohman-trio

 

Ingela Öhman Trio från Kristinehamn bildades sommaren 2012 och de tre medlemmarna har förflutet i ett flertal olika konstellationer där bluesmusik varit grundbulten.

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på både kända och okända blueslåtar. Bandet har ambitionen att hålla fast vid ett akustiskt sound och instrumenteringen är sparsam för att kunna fungera även i små lokaler. Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk, använder inte traditionellt trumset utan endast cajun och virveltrumma samt lite skrammel i form av fottrampad tamburin och cymbaler. Per Öhman spelar semiakustisk gitarr och Jesper Halling  Kala U-bass. Per och Jesper blev sommaren 2014 diplomerade av Blues Hall of Fame Sweden och Ingela 2017.

Så här skrev en av åhörarna på Östersunds Bluesförenings hemsida efter trions besök:

”Vilka musiker! Härligt med så mycket egenkomponerad blues som också tänjde ramarna för hur en blues ska vara uppbyggd (12-taktersidiomet). Lyckliga Kristinehamnsbor som har denna trio att njuta av!”

Keith Hurley kallade Ingelas röst ”a voice to die for” i en pressrelease inför Trions spelning på Pace i Karlstad.

Trion har spelat runt om i Sverige, bl a på blues- och jazzföreningar, krogar och bluesfestivaler. I fjol sommar deltog man på Åmåls och Kristinehamns Bluesfester.

I februari 2015 släppte man trions första cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman.

Några smakprov på hur Ingela Öhman Trio låter:

https://www.youtube.com/watch?v=7j2sIkK92og

https://www.youtube.com/watch?v=fpZupw7ei4w

https://www.youtube.com/watch?v=3iMq9pkiNvE

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ingela-ohman-trio/

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band

pink_cadillacAndreas Jonsson & The Pink Cadillac Band är bandet som vet hur äkta ”Rock’n Roll from the 50s” ska liras och bjuder på oförglömliga låtar av bland annat Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Elvis Presley och Chucken.  Bandet utgörs av följande musiker:

Andreas Jonsson – Sång och gitarr
Lars Nilsson – Gitarr
Christian Jernebro – Trummor
Peter Wanngren – Bas och sång
Tomas Gantelius – Piano

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/andreas-jonsson-the-pink-cadillac-band/

Jankas Blågräs

jankaJankas Blågräs spelar musik med rötter i amerikanska södern, brittiska och irländska folkmusiken och gospel och blues. Vi som lyssnar blir lotsade fram mellan svensk folkmusik, ballader, jazz, psalmer och andra musikgenrer på ett lekfullt sätt. Hela tiden med bluegrass som ledstjärna, som namnet antyder.

Gruppen består av Jan ”Janka” Johansson, gitarr och fiol , Marcus Sandborgh, sång, gitarr och piano, Fredrik Sjöstedt, sång, mandolin och gitarr , Peter Janson, kontrabas och Fredrik Lindholm, trummor.

Besökarna på Gospelfestival i Fagerås 2016 och 2017 har visat stor uppskattning för gruppen och därför är det glädjande att kunna presentera Jankas Blågräs i artistutbudet även på årets festival! Vill du lyssna till ett smakprov och se hur gruppen ser ut kan du klicka här!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/jankas-blagras/

Gson Gospel

Gospelfestival i Fagerås 2014 Gson Gospel Fagerås Missionskyrka foto Annika Söderström (1)Skärmanpassad

Gson Gospel från Skåre medverkar åter på Gospelfestival i Fagerås 2018! Kören leds av Aime Gummesson.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/sounds-of-gson/

Goba Gospel

Annika_Goba6Goba Gospel är en blandad kör med deltagare i alla åldrar. På Gospelfestival i Fagerås är de återkommande medverkande. Goba sjunger nästan bara gospellåtar. Publiken uppskattar energin och glädjen i deras gospelframträdanden och fyller ofta lokalen till sista plats! Kören har sin hemvist i Alsters församlingshem i Alster-Nyedbygdens församling. Mats Heder är pianist och Marita Schollin körledare.
www.svenskakyrkan.se

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/goba-gospel/

Neighbourhood Gospel

Vi är drygt 40 medlemmar som har träffats i Equmeniakyrkan i Fagerås på onsdagar sedan 1993. En del av medlemmarna har varit med sedan starten. I vår kör har vi bara en åldersgräns, nedåt. Du ska ha fyllt 13 år. Uppåt har vi absolut ingen gräns. Det blir en härlig blandning av röster alltifrån unga tonårsröster till mogna pensionärsröster. De sånger vi sjunger har ett tydligt budskap: det glada budskapet, om att vara älskad och buren av Gud, i livets alla skiften. De flesta sånger vi sjunger är på engelska men presenteras på svenska och sätts in ett sammanhang, så även åhörare som har svårt för engelska ska kunna känna sig delaktiga i våra sånger. Gospelsångerna vi sjunger är av blandad karaktär, alltifrån vilsamma lovsånger till sånger där pulsen går upp i tempo.

Under årens lopp har vi satt upp en egen konsertversion av Jesus Christ Superstar där biljettintäkterna har oavkortat gått till vår vänskola i Ciresu, en bergsby i Rumänien.

 

Körledare är allt sedan starten är Ammi Eriksson.

www.kyrkanibyn.se/musik/ng/

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/neighbourhood-gospel/