HeatlandBoyz

heatlandboyzHeatlandBoyz utgörs av två glada musikanter som brutit sig loss från dansbandsscenen och kör sin egna grej nu med både egenskrivna och välkända låtar. De spelar och sjunger med glädje o kvalité i fokus och älskar verkligen att stå på scen.
Kevin Björk Nordlund har sjungit o spelat med sin pappa som sjunger i Fernandoz och Frippe Myrer har haft musiken som gemensam nämnare med sin pappa Dag Myrer.
Duon, som är hemmahörande i Fryksdalen, är en ny bekantskap på Gospelfestival i Fagerås 2017! Vill du veta mer om Heatlandboyz så kan du besöka hemsidan www.fryksdalensmusik.se.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/heatlandboyz/

Ingela Öhman Trio

ingela-ohman-trio

 

Ingela Öhman Trio från Kristinehamn bildades sommaren 2012 och de tre medlemmarna har förflutet i ett flertal olika konstellationer där bluesmusik varit grundbulten.

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på både kända och okända blueslåtar. Bandet har ambitionen att hålla fast vid ett akustiskt sound och instrumenteringen är sparsam för att kunna fungera även i små lokaler. Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk, använder inte traditionellt trumset utan endast cajun och virveltrumma samt lite skrammel i form av fottrampad tamburin och cymbaler. Per Öhman spelar semiakustisk gitarr och Jesper Halling  Kala U-bass. Per och Jesper blev sommaren 2014 diplomerade av Blues Hall of Fame Sweden och Ingela 2017.

Så här skrev en av åhörarna på Östersunds Bluesförenings hemsida efter trions besök:

”Vilka musiker! Härligt med så mycket egenkomponerad blues som också tänjde ramarna för hur en blues ska vara uppbyggd (12-taktersidiomet). Lyckliga Kristinehamnsbor som har denna trio att njuta av!”

Keith Hurley kallade Ingelas röst ”a voice to die for” i en pressrelease inför Trions spelning på Pace i Karlstad.

Trion har spelat runt om i Sverige, bl a på blues- och jazzföreningar, krogar och bluesfestivaler. I fjol sommar deltog man på Åmåls och Kristinehamns Bluesfester.

I februari 2015 släppte man trions första cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman.

Några smakprov på hur Ingela Öhman Trio låter:

https://www.youtube.com/watch?v=7j2sIkK92og

https://www.youtube.com/watch?v=fpZupw7ei4w

https://www.youtube.com/watch?v=3iMq9pkiNvE

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ingela-ohman-trio/

Johan Gund / Johan Setterlind / Magnus Dölerud

johan_gundJohan Gund & Magnus Dölerud har haft glädjen att komma till Frykerud och spela tillsammans i olika sammanhang under femton års tid. De har gett en årligen återkommande konsert i Frykeruds kyrka, medverkat vid Gudstjänster och tidigare Gospelfestivaler. Efter femton år var det dags för att utveckla konceptet, och duon blir nu en trio! Varje år bjuder de in en gäst, och de väljer då bland alla fantastiska Värmländska musiker som finns runt om i landet. I år är trumpetaren Johan Setterlind på besök.

Ursprungligen kommer Johan Setterlind från Karlstad, men är sedan 90-talet en etablerad trumpetare och kompositör med utgångspunkt från Stockholm. I Stockholm blev Johan direkt uppskattad för sin lyriska spelstil. Detta ledde till samarbeten med bland annat Bernt Rosengren, Elise Einarsdotter, Jonas Knutsson, Rigmor Gustavsson, Svante Turesson, Mauro Scocco, Tina Ahlin, Lars Sjösten och Carin Lundin. Han medverkar på ett flertal skivor som solist och kompositör och som trumpetare på flera filmmusikinspelningar, SVToch SR-produktioner. Johan har tillsammans med pianisten Mathias Algotsson gett ut CD’n Where or When. På senare år har han uppmärksammats för sin medverkan i Henning Mankells pjäs Driving Miles på Oktoberteatern i Södertälje.

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank.

Magnus, uppväxt i Fagerås, bor i Stockholm och jobbar som musiker och lärare. De senaste åren har han spelat med flera av landets ledande storband, som Blue House Jazz Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat i Sverige och Europa med Quiet Nights Orchestra, medverkat i legendariska Fredrik Norén Band och drivit flera egna projekt som bland annat resulterade egna albumet My Village släppt 2013. Just nu leder han tillsamman med trumpetaren Dan Johansson ett band som inkluderar ett av våra största namn inom jazzen, Palle Danielsson.

Precis som tidigare har musiken en jazzmusikalisk grund med kommunikation och ett tydligt sväng som grundidé. Här utforskas också jazz- och gospelgenrernas gemensamma fundament.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/johan-gund-johan-setterlind-magnus-dolerud/

David Nilsson

bild_david_nilsson

Förra sommaren släppte David sitt första album ”You Lead Me All the Way” som har fått mycket fin respons. Nu kommer han till gospelfestivalen i Fagerås med sitt band. Musiken rör sig mellan singer-songwriter, soul, pop och blues. Hans röst jämförs ofta med Stevie Wonder och han spelar också gitarr, piano och trumpet.  Bäst är att skaffa sig en egen uppfattning om musiken genom att lyssna på spotify! https://open.spotify.com/album/3ft2A4rAXFrRMmgjtnOiSc

Vill du veta mer, kan du också besöka Davids hemsida; davidnilssonmusic.com. David och bandet ser mycket fram emot festivalen!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/david-nilsson/

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band

pink_cadillacAndreas Jonsson & The Pink Cadillac Band är bandet som vet hur äkta ”Rock’n Roll from the 50s” ska liras och bjuder på oförglömliga låtar av bland annat Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Elvis Presley och Chucken.  Bandet utgörs av följande musiker:

Andreas Jonsson – Sång och gitarr
Lars Nilsson – Gitarr
Christian Jernebro – Trummor
Peter Wanngren – Bas och sång
Tomas Gantelius – Piano

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/andreas-jonsson-the-pink-cadillac-band/

Carlstad Traditional Jazz Band

CTJB_Glava

Vi är glada över att kunna presentera Carlstad Traditional Jazz Band som en av de medverkande på Gospelfestival i Fagerås 2017. Vi kommer att få lyssna till medryckande ”tradjazz” i olika stilar, New Orleans, Chicagojazz, Dixieland, sakrala melodier, med mera. Carlstad Traditional Jazz Band spelar i många olika sammanhang, som kyrkokonserter, underhållning, mingel, dans, utställningar och andra evenemang.

Musikerna i bandet är

Richard Paulsson, trumpet och sång

Torsten Wennerlund, trombone

Odd Evertsson, klarinett/sopransax

Jonas Kullgren, banjo

Hasse Hjelm, bas

Karl-Erik Persson, trummor

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/carlstad-traditional-jazz-band/

Jankas Blågräs

jankaJankas Blågräs spelar musik med rötter i amerikanska södern, brittiska och irländska folkmusiken och gospel och blues. Vi som lyssnar blir lotsade fram mellan svensk folkmusik, ballader, jazz, psalmer och andra musikgenrer på ett lekfullt sätt. Hela tiden med bluegrass som ledstjärna, som namnet antyder.

Gruppen består av Jan ”Janka” Johansson, gitarr och fiol , Marcus Sandborgh, sång, gitarr och piano, Fredrik Sjöstedt, sång, mandolin och gitarr , Peter Janson, kontrabas och Fredrik Lindholm, trummor.

Besökarna på Gospelfestival i Fagerås 2016 hade möjlighet att lyssna till dem redan förra året och 2017 är de glädjande nog åter med i artistutbudet! Vill du lyssna till ett smakprov och se hur gruppen ser ut kan du klicka här!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/jankas-blagras/

Blues and Love

Blues and Love återkommer även 2017 som medverkande i Gospelfestival i Fagerås.

Publiken bjuds på svängig, glad musik inom blues, jazz, rock’n’roll och läsarsånger, serverat av ett sexmannaband .
bandet består av
Lorang – sång och gitarr
Bäckman – sång och trummor
Mathilda – sång och piano
Bengt – kör och gitarr
Håkan – gitarr
Heed – bas

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/blues-and-love/

Gson Gospel

Gospelfestival i Fagerås 2014 Gson Gospel Fagerås Missionskyrka foto Annika Söderström (1)Skärmanpassad

Gson Gospel från Skåre medverkar åter på Gospelfestival i Fagerås 2017 med full köruppsättning! Kören leds av Aime Gummesson.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/sounds-of-gson/

Goba Gospel

Annika_Goba6Goba Gospel är en blandad kör med deltagare i alla åldrar. På Gospelfestival i Fagerås är de återkommande medverkande. Goba sjunger nästan bara gospellåtar. Publiken uppskattar energin och glädjen i deras gospelframträdanden och fyller ofta lokalen till sista plats! Kören har sin hemvist i Alsters församlingshem i Alster-Nyedbygdens församling. Mats Heder är pianist och Marita Schollin körledare.
www.svenskakyrkan.se

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/goba-gospel/

Neighbourhood Gospel

 

ngVi är drygt 40 medlemmar som har träffats i Equmeniakyrkan i Fagerås på onsdagar sedan 1993. En del av medlemmarna har varit med sedan starten. I vår kör har vi bara en åldersgräns, nedåt. Du ska ha fyllt 13 år. Uppåt har vi absolut ingen gräns. Det blir en härlig blandning av röster alltifrån unga tonårsröster till mogna pensionärsröster. De sånger vi sjunger har ett tydligt budskap: det glada budskapet, om att vara älskad och buren av Gud, i livets alla skiften. De flesta sånger vi sjunger är på engelska men presenteras på svenska och sätts in ett sammanhang, så även åhörare som har svårt för engelska ska kunna känna sig delaktiga i våra sånger. Gospelsångerna vi sjunger är av blandad karaktär, alltifrån vilsamma lovsånger till sånger där pulsen går upp i tempo.

Under årens lopp har vi satt upp en egen konsertversion av Jesus Christ Superstar där biljettintäkterna har oavkortat gått till vår vänskola i Ciresu, en bergsby i Rumänien.

Körledare är allt sedan starten är Ammi Eriksson.

www.kyrkanibyn.se/musik/ng/

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/neighbourhood-gospel/

One Way Brothers

onewaybrothersOne Way Brothers har medverkat på Gospelfestival i Fagerås 2013 och 2015 och kommer glädjande nog tillbaka till 2017 års festival!

Med närkejord under fötterna och amerikanska kvartetter som förebild bildades gruppen 1972. Efter några år som sång- och musik-grupp övergick gruppen till en ren vokal kvartett med piano som enda ackompanjemang. Verksamheten låg nere 1978-84  men tog sen åter fart. Tre av medlemmarna är aktiva sen starten 1972. Stilen präglas av rytmisk växelsång med breda stämmor från djup bas till hög tenor. Gruppen är troligen den enda i skandinavien som sjunger klassisk kvartettgospel eller ¨southern gospel¨som det också kallas. One Way Brothers framför en  blandning av klassiska kvartettsånger, andliga sånger och mer moderna rytmiska sånger och ballader. Programmet präglas såväl av humor som eftertanke med det kristna budskapet som röd tråd.

Mellan 2001 och 2007 var gruppen en del i Elvis-uppsättningen ¨Songs of Inspiration¨ med operasångaren Kent Lundberg och 4 mans kompet EP-band.

Gruppen har nyligen firat 40 års jubileum med att släppa skivan Oh, what a time.

One Way Brothers består av

Pelle Bengtsson, bas
Håkan Isaksson, baryton
Peppe Huss, 2:a tenor
Bengt Johansson, 1:a tenor
Stephan Berg, piano

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/one-way-brothers/