Göran Isaksson & Inge Olsson

Göran Isaksson och Inge Olsson från Forshaga spelar countryinspirerade visor och andliga sånger. Inge på bas och Göran på gitarr och sång tar oss med i medryckande musik som vi kanske känner igen…
Allsångsvarning?

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/goran-isaksson-inge-olsson/

CountryChurch

CountryChurch från Örebro  består av en Southern gospelinspirerad sångkvartett som kompas av bas, piano, trummor, gitarr och steelguitar. Repertoaren är hämtad dels från Homecomingprogrammen och dels från traditionell countrymusik och innehåller både gospel och läsarsånger som framförs i traditionell countrystil.
På gruppens hemsida, www.countrychurch.se kan du läsa mer och lyssna till några smakprov ur repertoaren
Sång:
Anette Bengtsson
Ruben Ivarsson
Håkan Isacsson
Roland Johansson
Lasse Bengtsson
Komp:
Peter Nolåkers (trummor)
Pär Lindgren (elbas)
Lasse Bengtsson (gitarr)
Janne Elander (Steelguitar, elgitarr)

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/countrychurch/

LIN D

Syskonen har vuxit upp med musiken från barnsben. Det har resulterat i sex album, varav fyra med Emmy och Ella och två med Alice och Dennis, och ca 200 livespelningar som barnartister. Spelningarna har framför allt genomförts i Sverige och Norge men även i Polen, Brasilien och Kenya och de har över 1 miljon streams på Spotify.

Emmy, Ella och Dennis Lindéh är nu redo för nästa steg. Tillsammans är dom LIN D.

Syskontrion satsar för fullt på att ta ett budskap om framtidshopp och tro till sin generation med sin svängiga pop. Singeln ”What a feeling” som släpptes i slutet på 2017 gick direkt in på första plats på iTunes topplista. Den medföljande musikvideon streamas också flitigt på Youtube.

Få ett smakprov på deras musik på Spotify eller Youtube:

Spotify:

https://open.spotify.com/track/40MHLFmqJADyharuQS5QZR

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=YQ_rFzukXQ8

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/lin-d/

Good News

Good News är en sånggrupp med rötterna i Karlstad och Vänersborg.
Gruppen vill sprida det glada budskapet om Jesus och gör det genom gospel, lovsång, kärlek och sångarglädje!
Good News består av
Anne Barton – Sopran
Sophia Holmqvist – Sopran
Louise Hedberg – Alt
Kristina Andréen – Alt
Joel Holmqvist – Tenor/Keyboards
Niklas Arkbro – Tenor/Keyboards
Du kan hitta mer information om Good News på sociala medier.
Facebook:
Instagram:

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/good-news/

Geijerskolan Gospel & Joakim Arénius

Ungdomar som studerar musik på Geijerskolan i Ransäter bjuder på en fräsch gospelupplevelse!
Nya sånger blandas med axplock från gospelmusikens olika årtionden.
Körledare: Joakim Arénius
Pianist: Johan Gund
Körsångarna kommer från hela Sverige och har deltagit i ett Gospelprojekt med Joakim Arénius under ett antal veckor.
Joakim Arénius är en artist som har gjort europeisk gospelmusik tillgänglig för de kommersiella musikfestivalerna och radiostationerna. Han blev känd tillsammans med gospelkören Joybells då han spelade in skivor ihop med andra svenska artister, såsom Björn SkifsJerry WilliamsRobert Wells och många fler, strax efter millennieskiftet. Joakim Arenius har skrivit musik åt många artister, främst inom gospelgenren. 2002 sjöngs The Lord is in his Holy temple på minnesdagen av 11 september-attackerna i Brooklyn Tabernacle, en av USA:s mest kända gospelkyrkor.
På Joakims hemsida kan du läsa mer om gospelresor och andra aktuella projekt!   www.joakimarenius.com
En Gospellinje på Geijerskolan har initierats och även om den inte startades upp detta läsår så hoppas skolan att gospelintresserade elever ska hitta till folkhögskolan till nästa läsår!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/geijerskolan-gospel/

HeatlandBoyz

Heatlandboyz med Frippe M i spetsen, lärde publiken på Gospelfestival i Fagerås 2017 känna som en duo från Fryksdalen.  Det var en uppskattad bekantskap och till mångas glädje återkommer de 2018! Till årets upplaga har de utökat lite och är nu en trio som kör allt från Cornelis till Avichii. De spelar på allt från hembygdsgårdar till After ski och hotell. Repertoaren består av covers från nu och då på deras egna sätt och ibland slinker de in några egenskrivna alster
Vill du veta mer om Heatlandboyz så kan du besöka hemsidan www.fryksdalensmusik.se.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/heatlandboyz/

Ingela Öhman Trio

ingela-ohman-trio

 

Ingela Öhman Trio från Kristinehamn bildades sommaren 2012 och de tre medlemmarna har förflutet i ett flertal olika konstellationer där bluesmusik varit grundbulten.

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på både kända och okända blueslåtar. Bandet har ambitionen att hålla fast vid ett akustiskt sound och instrumenteringen är sparsam för att kunna fungera även i små lokaler. Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk, använder inte traditionellt trumset utan endast cajun och virveltrumma samt lite skrammel i form av fottrampad tamburin och cymbaler. Per Öhman spelar semiakustisk gitarr och Jesper Halling  Kala U-bass. Per och Jesper blev sommaren 2014 diplomerade av Blues Hall of Fame Sweden och Ingela 2017.

Så här skrev en av åhörarna på Östersunds Bluesförenings hemsida efter trions besök:

”Vilka musiker! Härligt med så mycket egenkomponerad blues som också tänjde ramarna för hur en blues ska vara uppbyggd (12-taktersidiomet). Lyckliga Kristinehamnsbor som har denna trio att njuta av!”

Keith Hurley kallade Ingelas röst ”a voice to die for” i en pressrelease inför Trions spelning på Pace i Karlstad.

Trion har spelat runt om i Sverige, bl a på blues- och jazzföreningar, krogar och bluesfestivaler. I fjol sommar deltog man på Åmåls och Kristinehamns Bluesfester.

I februari 2015 släppte man trions första cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman.

Några smakprov på hur Ingela Öhman Trio låter:

https://www.youtube.com/watch?v=7j2sIkK92og

https://www.youtube.com/watch?v=fpZupw7ei4w

https://www.youtube.com/watch?v=3iMq9pkiNvE

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ingela-ohman-trio/

Johan Gund / Alfred Lorinius / Magnus Dölerud

Johan Gund & Magnus Dölerud har haft glädjen att komma till Frykerud och spela tillsammans i olika sammanhang i mer än femton års tid. De har gett en årligen återkommande konsert i Frykeruds kyrka, medverkat vid Gudstjänster och tidigare Gospelfestivaler. Efter femton år var det dags för att utveckla konceptet, och duon blir nu en trio! Varje år bjuder de in en gäst, och de väljer då bland alla fantastiska Värmländska musiker som finns runt om i landet. I år är basisten Alfred Lorinius på besök!

Alfred Lorinius har med sitt kraftfulla och lyriska basspel gjort sig ett namn på den skandinaviska jazzscenen. 2012 mottog han SR P2’s pris Jazzkatten Årets Nykomling och 2016 nominerades han till Jazzkatten med två grupper, i kategorin Årets Grupp. Han har spelat på festivaler som London Jazz Festival, Athens Technopolis Jazz Festival, Tampere Jazzfestival, Copenhagen Jazz Festival, för att nämna några.

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank.

Magnus, uppväxt i Fagerås, bor i Stockholm och jobbar som musiker och lärare. De senaste åren har han bland annat spelat med flera av landets ledande storband, som Blue House Jazz Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat flitigt med Quiet Nights Orchestra, medverkat i legendariska Fredrik Norén Band och drivit flera egna projekt som bland annat ledde till egna albumet My Village släppt 2013. Just nu leder han
tillsamman med trumpetaren Dan Johansson ett band som inkluderar ett av våra största namn inom jazzen, Palle Danielsson.

Precis som tidigare har musiken en jazzmusikalisk grund med kommunikation och ett tydligt sväng som grundidé! Här utforskas också jazz- och gospelgenrernas gemensamma fundament.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/johan-gund-johan-setterlind-magnus-dolerud/

David Nilsson

bild_david_nilsson

Sommaren 2016 släppte David sitt första album ”You Lead Me All the Way” som har fått mycket fin respons. Han deltog i Gospelfestival i Fagerås 2017 och i år återkommer han och hans band till festivalen! Musiken rör sig mellan singer-songwriter, soul, pop och blues. Hans röst jämförs ofta med Stevie Wonder och han spelar också gitarr, piano och trumpet.  Bäst är att skaffa sig en egen uppfattning om musiken genom att lyssna på spotify! https://open.spotify.com/album/3ft2A4rAXFrRMmgjtnOiSc

Vill du veta mer, kan du också besöka Davids hemsida; davidnilssonmusic.com.

David och bandet ser mycket fram emot att få spela på Gospelfestival i Fagerås 2018!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/david-nilsson/

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band

pink_cadillacAndreas Jonsson & The Pink Cadillac Band är bandet som vet hur äkta ”Rock’n Roll from the 50s” ska liras och bjuder på oförglömliga låtar av bland annat Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Elvis Presley och Chucken.  Bandet utgörs av följande musiker:

Andreas Jonsson – Sång och gitarr
Lars Nilsson – Gitarr
Christian Jernebro – Trummor
Peter Wanngren – Bas och sång
Tomas Gantelius – Piano

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/andreas-jonsson-the-pink-cadillac-band/

Jankas Blågräs

jankaJankas Blågräs spelar musik med rötter i amerikanska södern, brittiska och irländska folkmusiken och gospel och blues. Vi som lyssnar blir lotsade fram mellan svensk folkmusik, ballader, jazz, psalmer och andra musikgenrer på ett lekfullt sätt. Hela tiden med bluegrass som ledstjärna, som namnet antyder.

Gruppen består av Jan ”Janka” Johansson, gitarr och fiol , Marcus Sandborgh, sång, gitarr och piano, Fredrik Sjöstedt, sång, mandolin och gitarr , Peter Janson, kontrabas och Fredrik Lindholm, trummor.

Besökarna på Gospelfestival i Fagerås 2016 och 2017 har visat stor uppskattning för gruppen och därför är det glädjande att kunna presentera Jankas Blågräs i artistutbudet även på årets festival! Vill du lyssna till ett smakprov och se hur gruppen ser ut kan du klicka här!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/jankas-blagras/

Gson Gospel

Gospelfestival i Fagerås 2014 Gson Gospel Fagerås Missionskyrka foto Annika Söderström (1)Skärmanpassad

G:son gospel är en kör från Karlstad. Kören består av ca 30 medlemmar i olika åldrar som har olika bakgrund, tillhör olika församlingar och samfund men delar tillsammans glädjen i att sjunga och kärleken till gospelmusiken. G:sons främsta mål är att sprida glädje till ALLA människor genom musiken.

G:son Gospel uppträder i egna och andra församlingars kyrkor vid olika konserter och gudstjänster. Vi har även årligt återkommande julkonsert på hemmaplan (Skårekyrkan) och i Forshaga Pingstförsamling, då publiken brukar få trängas för att lyssna till kören.

Vi har haft kördagar med bla Mia Fogel och Andreas Gustavsson, ledare från svart på Vitt, Ingmar Olsson, Adan Brown, Jonas Nilsson och Dan Alkenäs. Vi har haft samarbete med andra körer bla Vallentuna Gospel och Tyresö gospel. Vi har även sjungit ihop med Anna Stadling, Henrik Åberg och Amanda Jenssen.

Kören leds av Aime Gummesson.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/sounds-of-gson/

Goba Gospel

Annika_Goba6Goba Gospel är en blandad kör med deltagare i alla åldrar. På Gospelfestival i Fagerås är de återkommande medverkande. Goba sjunger nästan bara gospellåtar. Publiken uppskattar energin och glädjen i deras gospelframträdanden och fyller ofta lokalen till sista plats! Kören har sin hemvist i Alsters församlingshem i Alster-Nyedbygdens församling. Mats Heder är pianist och Marita Schollin körledare.
www.svenskakyrkan.se

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/goba-gospel/

Neighbourhood Gospel

Vi är drygt 40 medlemmar som har träffats i Equmeniakyrkan i Fagerås på onsdagar sedan 1993. En del av medlemmarna har varit med sedan starten. I vår kör har vi bara en åldersgräns, nedåt. Du ska ha fyllt 13 år. Uppåt har vi absolut ingen gräns. Det blir en härlig blandning av röster alltifrån unga tonårsröster till mogna pensionärsröster. De sånger vi sjunger har ett tydligt budskap: det glada budskapet, om att vara älskad och buren av Gud, i livets alla skiften. De flesta sånger vi sjunger är på engelska men presenteras på svenska och sätts in ett sammanhang, så även åhörare som har svårt för engelska ska kunna känna sig delaktiga i våra sånger. Gospelsångerna vi sjunger är av blandad karaktär, alltifrån vilsamma lovsånger till sånger där pulsen går upp i tempo.

Under årens lopp har vi satt upp en egen konsertversion av Jesus Christ Superstar där biljettintäkterna har oavkortat gått till vår vänskola i Ciresu, en bergsby i Rumänien.

 

Körledare är allt sedan starten är Ammi Eriksson.

www.kyrkanibyn.se/musik/ng/

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/neighbourhood-gospel/