Caroline Wennergren

Caroline är sångerskan som sjunger swingjazz, har varit med i Melodifestivalen två gånger och kommit tvåa i Sikta mot stjärnorna som Ella Fitzgerald. Hon har ett eget band, Caroline Wennergren five Quartet, och hon är sångerska i Vintage Jazz Big Band. Hon är även en skicklig buktalare och en av få i världen som sjunger genom sina dockor. Under konserten har hon med sig Leroy Armstrong, en yngre bror till Louis Armstrong. Leroy sjunger och spelar trumpet, precis som sin bror. Pianisten Per Strandberg är en multimusikant som spelar de flesta instrument. Man kan se honom i Bingolotto, där han spelar med i orkestern på söndagarna. Han har även spelat med Lotta på Liseberg och med Diggiloo i många år. Det var efter Diggilooturnén 2006, där även Caroline var med som hon och Per började uppträda tillsammans.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/caroline-wennergren/

Pia Sundsten Aronsson + 5

Vi bjuder på go instrumental smooth jazz med inslag av fusion varvat med sång och en och annan gospelinfluens.
Pia Sundsten Aronsson, sång
Björn Fredriksson, keyboards
Robert Magnusson, gitarr
Peter Bohman, saxofon
Stefan Lenberg, bas
Thomas Thörnquist, trummor

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/pia-sundsten-aronsson-5/

Paul Biktor Börjesson

Blind Willie Johnson verkade och spelade in odödlig musik i den amerikanska södern under 1920-och 30-talen. ”The blues evangelist”, som han också kallades, hämtade inspiration från kyrkans psalmer och hymner, och skapade sin personliga och uttrycksfulla gospel-blues. Allting finns där, svärtan i livets omständigheter såväl som den trygga och trotsiga tron.
Paul Biktor Börjesson är musiker, producent och låtskrivare och har den senaste tiden inspirerats mycket av Blind Willie Johnsons liv och musik. Bland annat mynnade det ut i skivan ”What Is The Soul Of A Man?”,där han tolkar Blind Willie Johnsons sånger. På skivan medverkar flera av hans musikvänner, bland andra sångerskan Cyndee Peters.

Paul backas upp av:
Jon Petersson- gitarrist och låtskrivare från småländska Forserum. Bl a en drivande kraft i bandet Folk.
Caroline Anderberg- bosatt i dalsländska Dals Rostock, sångerska och låtskriverska som är verksam både med eget projekt och trion SheMay mm.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/paul-biktor/

Hans Backenroth / Johan Gund / Magnus Dölerud

Johan Gund & Magnus Dölerud har haft glädjen att spela konserter i Värmländska kyrkor under mer än femton års tid. Efter femton år var det dags att utveckla konceptet, och duon blir nu en trio! För andra året i rad spelar de tillsammans med fantastiska Värmlandsbasisten Hans Backenroth! 

Hans är en av Sveriges mest förnämsta musiker, och har under de senaste decennierna varit flitigt anlitad och spelat runt om i världen med de allra främsta. Karriären tog fart under tiden på Musikhögskolan när han blev medlem i Fredrik Norén Band. Därefter har mångåriga samarbeten med Putte Wickman, Arne Domnerus, Rune Gustavsson, Kjell Öhman och Monica Zetterlund följt. Han är det självklara basistvalet för storheter som Scott Hamilton och Ken Peplowski som Hans turnerat med både i Europa och USA. Här kan vi lägga till en lång lisa av studiojobb med Olle Adolphson och Wilmer X, bara för att nämna några få! 

Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer, och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank! 

Magnus, uppväxt i Fagerås, bor i Stockholm och jobbar som musiker och lärare. De senaste åren har han bland annat spelat med flera av landets ledande storband, som Konserthusets Blue House Jazz Orchestra, Peter Asplund Big Band, Håkan Broströms New Places Orchestra och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat flitigt i Sverige och Europa med Quiet Nights Orchestra, medverkat i legendariska Fredrik Norén Band och drivit flera egna projekt som bland annat ledde till albumet My Village släppt 2013. Just nu leder han en kvintett tillsammans med trumpetaren Dan Johansson och gruppen är albumaktuell med plattan Echoes & Sounds. 

Precis som tidigare har musiken en jazzmusikalisk grund med kommunikation, samspel och ett tydligt sväng som grundidé!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/hans-backenroth-johan-gund-magnus-dolerud/

Kent Lundberg & Lasse Magnell

Kent Lundberg & Lasse Magnell har i snart 20 år fyllt kyrkor och konsertlokaler runt om i landet med sina tolkningar av Elvis musik. Gospel, ballader och country & lovesongs har blivit Kent och Lasses signum kryddat med en och annan Rock´n Roll-stänkare. Med närmare 14 000 sålda album och hundratals konserter både i Sverige och utomlands har Kent Lundberg & Lasse Magnell gjort sig kända som några av Sveriges kanske främsta Elvistolkare! Under åren har det också blivit en lång rad samarbeten med både lokala och professionella körer runt om i landet. 
Kent & Lasse blandar Elvis de stora hitsen med mindre kända pärlor ur Elvis fantastiska låtskatt. Bara att njuta! 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/kent-lundberg-lasse-magnell/

Ell & Hart

Ell & Hart är en ny och spännande internationell duo som gästar Gospelfestival i Fagerås 2019. Tillsammans levererar de ett musikaliskt möte av täta harmonier i kombination med ett starkt låthantverk och deras röster flätas ihop som om de sjungit tillsammans sedan födseln. Sheona Urquhart, är dock från Melbourne, Australien och Jade Ell är hemmahörande i Stockholm – så de har levt 15 589 km ifrån varandra och träffades först för 2,5 år sedan. Deras låtar reflekterar personliga resor, där saxofonen är ett återkommande inslag och tillsammans skapar dom en meningsfull och gripande melankolisk popmusik. Ell & Hart bjuder på en stark liveupplevelse där bådas personligheter kommer fram – var och en på sitt unika vis. Att sjunga och skriva tillsammans har hjälpt dem att hitta sina rötter och gjort att de känner sig hemma – precis om ett musikaliskt uppehållstillstånd.

”Vi vill dela våra historier med andra som känner igen sig i känslan av att inte höra hemma nånstans  – och påminna dem om att det finns ett sätt att känna sig hemma varhelst du ställer din resväska.”


Jade Ell firar i år 20 år som som artist, låtskrivare och musikproducent. Det har blivit flertalet låtar till internationella artister och band, såväl som till egna artistprojekt.  Som låtskrivare har Jade fått både STIM och SKAP stipendium och hon har även haft en en Billboardetta på Latin Album charts som låtskrivare. Hon ligger även bakom singlar till artister som Dotter (SE), Clara Mae (SE), Violet Days (SE), Sandra (DE), Sanne Salomonsen (DK), och DJ’s – såsom Steve Void (NL), KREAM (NO), Feenixpawl (AUS) – för att nämna några. 

Den australiensiska sångaren/saxofonisten och skådespelerskan Sheona Urquhart medverkade en gång i tiden på den berömda Aussie-såpan ”Neighbours” som Candace Carey och var en frontfigur på Melbournes livescen både som en del av a cappella tjejgruppen ”Ginger and Tonic” samt comedy duo TV Live on stage. Medan hon bodde i London arbetade hon med artister inom Decca Records (Universal Music UK).Jade och Sheona har improviserat fram ett sätt att spela in samtidigt för att fånga ”vibrationerna” som uppstår när de sjunger tillsammans – alla inspelningar är därför ”one-takes” – och insjungna samtidigt med ett fönster emellan dem. 

”Ell & Hart bjuder på skönsång, saxofon och härliga beats samt ett sound som känns både klassiskt och modernt på samma gång. Fun fact: Sheona Urquhart (Hart) spelade med i TV-serien Neighbours en gång i tiden.” 
/ Musikbloggaren: HYMN /

Facebook: https://www.facebook.com/EllandHart/
Instagram: https://www.instagram.com/ellandhart/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4HCWdA1wNyQfRVchxYbLHY?si=znxwxtWcTFGhoGx9J3hQXA

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ell-och-hart/

Good News

Good News är en sånggrupp med rötterna i Karlstad och Vänersborg.
Gruppen vill sprida det glada budskapet om Jesus och gör det genom gospel, lovsång, kärlek och sångarglädje!
Good News består av
Anne Barton – Sopran
Sophia Holmqvist – Sopran
Louise Hedberg – Alt
Kristina Andréen – Alt
Joel Holmqvist – Tenor/Keyboards
Niklas Arkbro – Tenor/Keyboards
Du kan hitta mer information om Good News på sociala medier.
Facebook:
Instagram:

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/good-news/

Ingela Öhman Trio

ingela-ohman-trio

 

Ingela Öhman Trio från Kristinehamn bildades sommaren 2012 och de tre medlemmarna har förflutet i ett flertal olika konstellationer där bluesmusik varit grundbulten.

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på både kända och okända blueslåtar. Bandet har ambitionen att hålla fast vid ett akustiskt sound och instrumenteringen är sparsam för att kunna fungera även i små lokaler. Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk, använder inte traditionellt trumset utan endast cajun och virveltrumma samt lite skrammel i form av fottrampad tamburin och cymbaler. Per Öhman spelar semiakustisk gitarr och Jesper Halling  Kala U-bass. Per och Jesper blev sommaren 2014 diplomerade av Blues Hall of Fame Sweden och Ingela 2017.

Så här skrev en av åhörarna på Östersunds Bluesförenings hemsida efter trions besök:

”Vilka musiker! Härligt med så mycket egenkomponerad blues som också tänjde ramarna för hur en blues ska vara uppbyggd (12-taktersidiomet). Lyckliga Kristinehamnsbor som har denna trio att njuta av!”

Keith Hurley kallade Ingelas röst ”a voice to die for” i en pressrelease inför Trions spelning på Pace i Karlstad.

Trion har spelat runt om i Sverige, bl a på blues- och jazzföreningar, krogar och bluesfestivaler. I fjol sommar deltog man på Åmåls och Kristinehamns Bluesfester.

I februari 2015 släppte man trions första cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman.

Några smakprov på hur Ingela Öhman Trio låter:

https://www.youtube.com/watch?v=7j2sIkK92og

https://www.youtube.com/watch?v=fpZupw7ei4w

https://www.youtube.com/watch?v=3iMq9pkiNvE

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/ingela-ohman-trio/

David Nilsson

bild_david_nilsson

Sommaren 2016 släppte David sitt första album ”You Lead Me All the Way” som har fått mycket fin respons. Han deltog i Gospelfestival i Fagerås 2017 och 2018 och återkommer tillsammans med sitt band även till årets festival! Musiken rör sig mellan singer-songwriter, soul, pop och blues. Hans röst jämförs ofta med Stevie Wonder och han spelar också gitarr, piano och trumpet.  Bäst är att skaffa sig en egen uppfattning om musiken genom att lyssna på spotify! https://open.spotify.com/album/3ft2A4rAXFrRMmgjtnOiSc

Vill du veta mer, kan du också besöka Davids hemsida; davidnilssonmusic.com

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/david-nilsson/

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band är bandet som vet hur äkta ”Rock’n Roll from the 50s” ska liras! De utlovar en stund med oförglömliga låtar av bland annat Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Elvis Presley och Chucken, varvat med eget material. I år bjuder de också på en hel del Sven-Ingvars-låtar från sin hyllningskonsert till dem.

Bandet, som hälsar er varmt välkomna till sina konserter på Gospelfestivalen, utgörs av 

Andreas Jonsson – Sång och gitarr
Lars Nilsson – Gitarr
Christian Jernebro – Trummor
Peter Wanngren – Bas och sång
Hans Nilsson – Piano, orgel och blås

Om du är nyfiken på ett smakprov på hur Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band låter kan du besöka https://www.youtube.com/watch?v=e9T7oqeLTp8 eller www.andreasjonssonmusic.com

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/andreas-jonsson-the-pink-cadillac-band/

Jankas Blågräs

jankaJankas Blågräs spelar musik med rötter i amerikanska södern, brittiska och irländska folkmusiken och gospel och blues. Vi som lyssnar blir lotsade fram mellan svensk folkmusik, ballader, jazz, psalmer och andra musikgenrer på ett lekfullt sätt. Hela tiden med bluegrass som ledstjärna, som namnet antyder.

Gruppen består av Jan ”Janka” Johansson, gitarr och fiol , Marcus Sandborgh, sång, gitarr och piano, Fredrik Sjöstedt, sång, mandolin och gitarr , Peter Janson, kontrabas och Fredrik Lindholm, trummor.

Besökarna på Gospelfestival i Fagerås har visat stor uppskattning för gruppen tidigare och därför är det glädjande att kunna presentera Jankas Blågräs i artistutbudet även på årets festival! Vill du lyssna till ett smakprov och se hur gruppen ser ut kan du klicka här!

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/jankas-blagras/

Gson Gospel

Gospelfestival i Fagerås 2014 Gson Gospel Fagerås Missionskyrka foto Annika Söderström (1)Skärmanpassad

G:son gospel är en kör från Karlstad. Kören består av ca 30 medlemmar i olika åldrar som har olika bakgrund, tillhör olika församlingar och samfund men delar tillsammans glädjen i att sjunga och kärleken till gospelmusiken. G:sons främsta mål är att sprida glädje till ALLA människor genom musiken.

G:son Gospel uppträder i egna och andra församlingars kyrkor vid olika konserter och gudstjänster. Vi har även årligt återkommande julkonsert på hemmaplan (Skårekyrkan) och i Forshaga Pingstförsamling, då publiken brukar få trängas för att lyssna till kören.

Vi har haft kördagar med bla Mia Fogel och Andreas Gustavsson, ledare från svart på Vitt, Ingmar Olsson, Adan Brown, Jonas Nilsson och Dan Alkenäs. Vi har haft samarbete med andra körer bla Vallentuna Gospel och Tyresö gospel. Vi har även sjungit ihop med Anna Stadling, Henrik Åberg och Amanda Jenssen.

Kören leds av Aime Gummesson.

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/sounds-of-gson/

Goba Gospel

Annika_Goba6Goba Gospel är en blandad kör med deltagare i alla åldrar. På Gospelfestival i Fagerås är de återkommande medverkande. Goba sjunger nästan bara gospellåtar. Publiken uppskattar energin och glädjen i deras gospelframträdanden och fyller ofta lokalen till sista plats! Kören har sin hemvist i Alsters församlingshem i Alster-Nyedbygdens församling. Mats Heder är pianist och Marita Schollin körledare.
www.svenskakyrkan.se

 

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/goba-gospel/

Neighbourhood Gospel

Vi är drygt 40 medlemmar som har träffats i Equmeniakyrkan i Fagerås på onsdagar sedan 1993. En del av medlemmarna har varit med sedan starten. I vår kör har vi bara en åldersgräns, nedåt. Du ska ha fyllt 13 år. Uppåt har vi absolut ingen gräns. Det blir en härlig blandning av röster alltifrån unga tonårsröster till mogna pensionärsröster. De sånger vi sjunger har ett tydligt budskap: det glada budskapet, om att vara älskad och buren av Gud, i livets alla skiften. De flesta sånger vi sjunger är på engelska men presenteras på svenska och sätts in ett sammanhang, så även åhörare som har svårt för engelska ska kunna känna sig delaktiga i våra sånger. Gospelsångerna vi sjunger är av blandad karaktär, alltifrån vilsamma lovsånger till sånger där pulsen går upp i tempo.

Under årens lopp har vi satt upp en egen konsertversion av Jesus Christ Superstar där biljettintäkterna har oavkortat gått till vår vänskola i Ciresu, en bergsby i Rumänien.

 

Körledare är allt sedan starten är Ammi Eriksson.

www.kyrkanibyn.se/musik/ng/

Permalänk till denna artikel: http://gospelfestival.se/neighbourhood-gospel/