Ingela Öhman Trio

Ingela Öhman Trio från Kristinehamn bildades sommaren 2012 och de tre  medlemmarna har förflutet i ett flertal olika konstellationer där bluesmusik varit  grundbulten. 

Repertoaren består till största delen av eget material men man gör även covers på  både kända och okända blueslåtar. Ingela Öhman, som sjunger och spelar slagverk,  använder inte traditionellt trumset utan endast cajun och virveltrumma samt lite  skrammel i form av fottrampad tamburin och cymbaler. Per Öhman spelar elgitarr  och Jesper Halling bass. Per och Jesper blev sommaren 2014 diplomerade av Blues  Hall of Fame Sweden och Ingela 2017. 

Så här skrev en av åhörarna på Östersunds Bluesförenings hemsida efter trions besök: ”Vilka musiker! Härligt med så mycket egenkomponerad blues som också tänjde  ramarna för hur en blues ska vara uppbyggd (12-taktersidiomet). Lyckliga  Kristinehamnsbor som har denna trio att njuta av!” 

Keith Hurley kallade Ingelas röst ”a voice to die for” i en pressrelease inför Trions  spelning på Pace i Karlstad. 

Trion har spelat runt om i Sverige, bl a på blues- och jazzföreningar, krogar och  bluesfestivaler, t ex Åmåls Bluesfestival. 

Man har släppt en cd med 14 kompositioner av Ingela och Per Öhman. 

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/ingela-ohman-trio-ny/

Pia Sundsten Aronsson + 5

Vi bjuder på go instrumental smooth jazz med inslag av fusion varvat med sång och en och annan gospelinfluens.
Pia Sundsten Aronsson, sång
Björn Fredriksson, keyboards
Robert Magnusson, gitarr
Peter Bohman, saxofon
Stefan Lenberg, bas
Thomas Thörnquist, trummor

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/pia-sundsten-aronsson-5/

Paul Biktor Börjesson

Blind Willie Johnson verkade och spelade in odödlig musik i den amerikanska södern under 1920-och 30-talen. ”The blues evangelist”, som han också kallades, hämtade inspiration från kyrkans psalmer och hymner, och skapade sin personliga och uttrycksfulla gospel-blues. Allting finns där, svärtan i livets omständigheter såväl som den trygga och trotsiga tron.
Paul Biktor Börjesson är musiker, producent och låtskrivare och har den senaste tiden inspirerats mycket av Blind Willie Johnsons liv och musik. Bland annat mynnade det ut i skivan ”What Is The Soul Of A Man?”,där han tolkar Blind Willie Johnsons sånger. På skivan medverkar flera av hans musikvänner, bland andra sångerskan Cyndee Peters.

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/paul-biktor/

David Nilsson

bild_david_nilsson

Sommaren 2016 släppte David sitt första album ”You Lead Me All the Way” som har fått mycket fin respons. Han deltog i Gospelfestival i Fagerås första gången 2017 och har varit ett återkommande inslag sedan dess. Givetvis återfinns han och hans band även i årets festival! Musiken rör sig mellan singer-songwriter, soul, pop och blues. Hans röst jämförs ofta med Stevie Wonder och han spelar också gitarr, piano och trumpet.  Bäst är att skaffa sig en egen uppfattning om musiken genom att lyssna på spotify! https://open.spotify.com/album/3ft2A4rAXFrRMmgjtnOiSc

Vill du veta mer, kan du också besöka Davids hemsida; davidnilssonmusic.com

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/david-nilsson/

Jankas Blågräs

jankaJankas Blågräs spelar musik med rötter i amerikanska södern, brittiska och irländska folkmusiken och gospel och blues. Vi som lyssnar blir lotsade fram mellan svensk folkmusik, ballader, jazz, psalmer och andra musikgenrer på ett lekfullt sätt. Hela tiden med bluegrass som ledstjärna, som namnet antyder.

Gruppen består av Jan ”Janka” Johansson, gitarr och fiol , Marcus Sandborgh, sång, gitarr och piano, Fredrik Sjöstedt, sång, mandolin och gitarr , Peter Janson, kontrabas och Fredrik Lindholm, trummor.

Besökarna på Gospelfestival i Fagerås har visat stor uppskattning för gruppen tidigare och därför är det glädjande att kunna presentera Jankas Blågräs i artistutbudet även på årets festival! Vill du lyssna till ett smakprov och se hur gruppen ser ut kan du klicka här!

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/jankas-blagras/

Neighbourhood Gospel

Vi är drygt 40 medlemmar som har träffats i Equmeniakyrkan i Fagerås på onsdagar sedan 1993. En del av medlemmarna har varit med sedan starten. I vår kör har vi bara en åldersgräns, nedåt. Du ska ha fyllt 13 år. Uppåt har vi absolut ingen gräns. Det blir en härlig blandning av röster alltifrån unga tonårsröster till mogna pensionärsröster. De sånger vi sjunger har ett tydligt budskap: det glada budskapet, om att vara älskad och buren av Gud, i livets alla skiften. De flesta sånger vi sjunger är på engelska men presenteras på svenska och sätts in ett sammanhang, så även åhörare som har svårt för engelska ska kunna känna sig delaktiga i våra sånger. Gospelsångerna vi sjunger är av blandad karaktär, alltifrån vilsamma lovsånger till sånger där pulsen går upp i tempo.

Under årens lopp har vi satt upp en egen konsertversion av Jesus Christ Superstar där biljettintäkterna har oavkortat gått till vår vänskola i Ciresu, en bergsby i Rumänien.

Körledare är allt sedan starten är Ammi Eriksson.

www.kyrkanibyn.se/musik/ng/

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/neighbourhood-gospel/