Jade Ell och Emma Nilsdotter

Artisterna Jade Ell och Emma Nilsdotter är aktuella med en gemensam release, och kommer nu till årets upplaga av Gospelfestival i Fagerås.

JADE ELL är en verksam låtskrivare, producent och artist, som ursprungligen är från Värmland – men är bosatt i Stockholm.

Det har blivit flertalet låtar till internationella artister och band – såväl som till egna artistprojekt. Som låtskrivare har Jade fått både STIM och SKAP stipendium och hon har även haft en Billboardetta på Latin Album charts som låtskrivare (Rebeldes, MEX). Sammantaget har hon medverkat på låtar som genererat nära 80 miljoner streams och10 miljoner fysiska album.

Just nu jobbar Jade mycket med det nya stjärnskottet Olivia Lobato (Universal) och hon skriver och producerar även låtar till andra artister – senaste samarbeten inkluderar bl a Mariette,  Nike (Idol) och skådespelaren Regina Lund. Med sig till årets upplaga av Gospelfestivalen har hon artisten Emma Nilsdotter  – som även är feature på en av Jade’s senaste releaser.

EMMA NILSDOTTER är en mångfacetterad sångerska som haft en framgångsrik karriär som både artist och låtskrivare i mer än 25 år. Under våren hördes hon sjunga i tv programmet Let’s Dance i TV4 där hon ingår i den välrenommerade live orkestern sedan flera år tillbaka.

I 13 år var hon framstående medlem i den välkända acapellagruppen The Real Group med otaliga stora konserthusturnéer över hela världen. Hon har skrivit låtar åt Kylie Minogue och körat bakom världsartister som Britney Spears men nu står hon på egna ben med eget, nyskrivet material. 

Det är musik med focus i det lågmälda berättandet i amerikansk tradition som både berör och berättar historier vi alla kan relatera till. Emma Nilsdotter bländar med sin röst och sin personlighet och släpper under hösten ett pärlband av ny musik som ska mynna ut i ett fullängdsalbum innan årsskiftet. 

Permalänk till denna artikel: https://gospelfestival.se/jade-ell/